Principala Articole Selectarea covoraselor auto
Selectarea covoraselor auto

Selectarea si instalarea covoraselor auto

Atunci cand alegeti un covoras auto, ar trebui sa acordati atentie celor trei aspecte: scopul, tipul de model si materialul de fabricatie.

Inainte de a alege si a cumpara un covoras auto, va sugeram sa va familiarizati cu aceste aspecte in mod mai detaliat:


Scopul

Astfel, covorasele sunt destinate habitaclului sau portbagajului unei masini.
Bineinteles, covorasele auto din habitaclu sunt supuse unei uzuri mai mari, asa ca atunci cand le alegeti, trebuie sa acordati atentie anumitor factori. Acestea includ caracteristicile anotimpurilor, conditiile climatice a locului de resedinta, cat de mult folositi masina.
In cazul portbagajului, covorul se achizitioneaza pentru o perioada mai lunga, indiferent de influenta factorilor externi. Cu toate acestea, daca folositi masina pentru transportare constanta sau pentru diferite lucrari, este important sa fiti atenti si la alegerea covorasului de portbagaj.

Tipul de model

In acest caz, ne referim la doua tipuri: universale sau personalizate. Covorasul universal se potriveste oricarei marci de masini, in timp ce costul acestuia este mult mai mic. Dar, totusi, un astfel de covor are un mare dezavantaj: exista posibilitatea ca acesta sa nu se incadreze in parametrii masinii si sa nu se potriveasca perfect.
Spre deosebire de acest tip de covorase, covorasele personalizate sunt de obicei facute pentru un anumit model de masina.


Materialul de fabricatie

Din toata abundenta materialelor pentru fabricarea covoraselor auto, merita subliniate 3 dintre cele mai principale:
Din cauciuc: sunt cele mai frecvent utilizate, deoarece sunt durabile si practice. Astfel de covoare sunt rezistente la umiditate, prin urmare, sunt cu adevarat de neinlocuit toamna si iarna;
Din poliuretan: au flexibilitate si elasticitate buna. Acopera in mod ideal podeaua interioara impreuna cu toate curburile acesteia. De asemenea, acest material este destul de usor si nu are un miros neplacut; Rezistent la temperaturi scazute, versatil la toate conditiile meteorologice;

Textile: absorba bine umezeala, perfecte atat pentru interior, cat si pentru portbagaj. Alte avantaje bune sunt pretul ieftin, varietatea de culori si lungime.


Este important nu doar de ales covorasul potrivit, ci si sa-l instalati corect. Da, nu este nimic complicat aici, dar exista anumite nuante. In timpul instalarii covorului:
• asigurati-va ca nimic nu impiedica miscarea libera a pedalelor;
• atrageti atentie, daca covorasul este echipat cu piese de fixare de interior, prezenta lor impiedica alunecarea acestuia;
Acesta este un punct foarte important, deoarece un covoras instalat in mod incorect poate duce la situatii de accident.
Va sfatuim sa cumparati de la noi covorase auto in Chisinau. Consultantii nostri va vor ajuta cu placere sa alegeti covorasul potrivit pentru masina dvs.