Principala Articole Cum se spala covorasele auto?
Cum se spala covorasele auto?

Cum se spala covorasele auto?

Principalele tipuri de covorase auto sunt cele din cauciuc, textile si 3D. Acestea difera nu numai prin caracteristicile lor tehnice, ci si prin modul in care se curata. O ingrijire adecvata va permite sa mentineti calitatea covorului pentru o lunga perioada de timp.
Mai departe, va sugeram sa va familiarizati cu metodele de curatare pentru fiecare dintre aceste tipuri de covoare.

Covorase din cauciuc

Sa incepem cu covorasele din cauciuc, deoarece acestea sunt cele mai populare si nepretentioase la ingrijire.

Pentru a curata covorul de cauciuc, este suficient sa-l clatiti cu apa sub presiune sau, in caz de murdarie usoara, sa il periati.

Uscarea: Nu se recomanda uscarea covorasului de cauciuc la lumina directa a soarelui, deoarece lumina ultravioleta afecteaza negativ compozitia cauciucului. Ulterior, cauciucul se poate sparge foarte usor si durata de viata a acestuia poate fi redusa brusc.
Cel mai bine este sa stergeti covorul cu o carpa uscata si lasati-l la aer cateva minute, apoi sa-l puneti in habitaclul masinii.

 

Covorase textile

Mai departe, va sugeram sa va familiarizati cu procesul de curatare a covoarelor textile. Acest tip de covoare necesita mai multa atentie, dar are o serie de avantaje distinctive.

Cel mai important lucru de luat in considerare atunci cand aveti grija de covorasele textile este curatarea la timp. Daca un astfel de covoras nu este curatat la timp, pietrele mici sau granulele de nisip prinse accidental vor deveni abrazive. Astfel, structura materialului plusat este deteriorata, iar calitatea si durata de viata a acestuia este redusa.
Atat curatarea chimica, cat si cea umeda sunt potrivite pentru covorasele textile.

Pentru curatarea chimica si in caz de murdarie usoara, este suficienta doar o perie.


Daca murdaria este mai grava, mai bine este sa folositi un aspirator profesional. Daca nu, un aspirator simplu este de ajuns.

Cum se curata covorasul cu un aspirator cu spalare?
Porniti dispozitivul la maxim si aduceti teava aspiratorului in limita a 20 cm de la covorasul auto.
Presiunea puternica a apei poate elimina diferitele niveluri de murdarie, precum si unele pete. In plus, culoarea covorului este restabilita.

Daca pata inca nu se sterge, folositi un detergent special pentru covoare sau sampon auto. Atunci cand alegeti un sampon, acordati atentie compozitiei, acesta nu trebuie sa contina ceara.

Uscarea: Pur si simplu agatati covorul vertical. Nu este recomandat sa stoarceti covorul sau sa-l uscati in lumina directa a soarelui, astfel riscati sa-l decolorati.

 

Covorase 3D

Aceste covorase au mai multe straturi. Din acest motiv, nu se recomanda curatarea lor cu aspiratoarele puternice, deoarece presiunea puternica a apei poate provoca microfisuri, care, ulterior, pot duce la delaminarea produsului. Daca, totusi, aceasta metoda este cea mai convenabila pentru dvs., tineti teava aspiratorului la o distanta de cel putin jumatate de metru.

Daca covorasul dvs. este putin prafuit, stergeti-l cu o carpa umeda. Daca murdaria este mai puternica, puteti folosi detergenti suplimentari sau solutii chimice. Insa, nu trebuie sa utilizati produse care contin substante chimice active. Acestea pot deteriora culoarea si stratul exterior al covorului 3D.

Uscarea: Asemanator covorasului din cauciuc, covorasul 3D este suficient de sters si de lasat la aer liber pentru cateva minute.

Covorasul auto este un accesoriu folosit frecvent. Daca doriti sa-i maximizati durata de viata si sa-i pastrati aspectul prezentabil, nu uitati de ingrijirea la timp si de inalta calitate, a acestuia.

Puteti cumpara covorase auto de inalta calitate in Chisinau, precum si primi sfaturi utile despre ingrijirea acestora la kaleso.md!