Principala Articole Covorasele auto: Cat timp rezista?
Covorasele auto: Cat timp rezista?

Covorasele auto: Cat timp rezista?

In principal, durata de viata a unui covoras auto depinde de 3 factori:
• In primul rand, calitatea ingrijirii si ingrijirea la timp afecteaza durata de viata a unui covoras auto. In plus, unele covoare necesita o ingrijire mai amanuntita, folosind diversi agenti de curatare.
• Caracteristicile materialului: densitatea, durabilitatea si rezistenta la substante chimice afecteaza in mod direct durata de viata a acestora.
• Stilul de conducere este, de asemenea, un factor important. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa va schimbati stilul de conducere, trebuie doar sa alegeti covorasul potrivit.

Pentru a intelege mai bine care covoras este potrivit pentru dvs., sa comparam trei tipuri de covorase auto: textile, din cauciuc si EVA.

Covorasele textile

Nu este un secret faptul ca covorasele textile au un aspect foarte prezentabil si, cel mai mult, creeaza o atmosfera confortabila in masina. Cu toate acestea, astfel de covoare sunt cele mai capricioase la ingrijire si cele mai putin rezistente la abraziune si expunere la substante chimic active.
In concluzie: un covor textil va dura aproximativ 2-3 ani, dar cu o ingrijire adecvata, aceasta cifra poate fi chiar mai mare.


Covorase din cauciuc

Durata de viata a covoraselor din cauciuc depinde in principal de calitatea si compozitia cauciucului. Astfel de covoare pot deveni rapid inutilizabile dupa deteriorari, cum ar fi gauri, taieturi sau fisuri. Fisurile sau cutele pot aparea si la temperaturi extrem de scazute.
In concluzie: Un covoras din cauciuc de inalta calitate, prin ingrijire adecvata si respectarea normelor de exploatare, poate dura aproximativ 5 ani.

Covorase auto EVA

Covorasele auto EVA sunt similare cu cauciucul, dar au o serie de avantaje distincte. in compozitia unor astfel de covoare exista un material din care sunt fabricate si talpile de pantofi. Acest lucru sugereaza ca EVA-urile sunt mai durabile si mai putin predispuse la uzura. In plus, spre deosebire de covorasele din cauciuc, acestea sunt mai putin susceptibile la efectele negative ale temperaturilor scazute. De asemenea, aceste covoare „nu se tem” de substantele chimice agresive.
In concluzie: covorasele auto EVA va pot bucura pe un timp de peste 5 ani.

In plus fata de factorii enumerati mai sus, durata de viata a unui covoras auto depinde si de tipul de covoras: personalizat sau universal. Fara indoiala, acel personalizat va dura mai mult decat cel universal. Covorasele personalizate imita complet configuratia cabinei, si sunt fixate strans. Acest lucru previne miscarea sau alunecarea covorasului prin habitaclu si, de asemenea, minimizeaza deteriorarea mecanica. Un astfel de covor este similar cu „pielea” habitaclului. In consecinta, nimic nu se agata nicaieri si durata de exploatare este crescuta.

Ingrijirea este, desigur, foarte importanta, dar calitatea covorasului auto la fel joaca un rol important. Puteti cumpara covorase auto de inalta calitate in Chisinau din magazinul nostru. In plus, oferim preturi foarte competitive!